Panta Holdings blijft groot inzetten op duurzame luchtvaart met uitbreiding naar batterij elektrisch vliegen.

In de afgelopen jaren heeft Panta Holdings haar luchtvaartactiviteiten uitgebreid met dochterondernemingen Fokker Next Gen en Fokker Services Group. Het bedrijf wil duurzame luchtvaartinnovaties vooruitbrengen, zoals met het innovatieve waterstof-aangedreven vliegtuig van Fokker Next Gen. Voortbouwend op de visie van wijlen oprichter, Jaap Rosen Jacobson, om luchtvaartemissies te verminderen, verwelkomt Panta Holdings met trots Elysian Aircraft in haar portfolio, een nieuw initiatief in de batterij elektrische luchtvaart.

Elysian staat op het punt om luchtvaart opnieuw te herdefiniëren met een innovatief batterij-elektrisch vliegtuig. Bedacht op initiatief van Rob Wolleswinkel en Jaap Rosen Jacobson, werd Elysian onlangs een zelfstandige onderneming. Het is opgezet door Rob samen met mede-oprichters Reynard de Vries en Daniel Rosen Jacobson, die diverse expertise meebrengen. Na twee jaar onderzoek zal Elysian binnenkort klaar zijn om hun innovatie te onthullen. Zij zullen deze presenteren op de SciTech Conference van de AIAA in Orlando, Florida, begin januari 2024.

Ondertussen heeft Fokker Next Gen zijn aanwezigheid verder uitgebreid. Na deelname aan Luchtvaart in Transitie, sloot het bedrijf zich onlangs aan bij de Clean Aviation Joint Undertaking. Het bedrijf heeft ook samenwerkingen opgezet met de Letse regering, Groningen Airport Eelde en Dassault Systèmes. Daarnaast is het recent geselecteerd als een van de 25 Europese waterstoftechnologie bedrijven om in de gaten te houden tijdens de Europese Waterstofweek.

Panta Holdings blijft gedreven en actief bezig met het onderzoeken van duurzame oplossingen in de zoektocht naar het verminderen van luchtvaartemissies, waaronder waterstof- en batterij-elektrische systemen. De overtuiging van het verkennen van meerdere benaderingen maakt deel uit van haar uitgebreide aanpak, die erkent dat geen enkele oplossing op zichzelf staand klimaatneutrale luchtvaart kan bereiken. Panta benadrukt hierbij de noodzaak van diverse en gedurfde innovaties.

Naarmate Panta Holdings haar steun voor duurzame luchtvaart uitbreidt, erkent zij de cruciale rol van samenwerking met overheden en industriële partners bij het verder ontwikkelen van schonere alternatieven en het versnellen van de overgang naar emissievrije luchtvaart.

Blijf op de hoogte van updates van Panta Holdings en haar dochterondernemingen, die de toekomst van duurzame luchtvaart zullen definiëren.

nl_NLDutch