Investeringen

Strategie

Panta investeert in allerlei sectoren en bedrijven. Anno 2022 zijn er twee investeringsdoelen die Panta volgt bij het maken van investeringsbeslissingen:

Deze doelen komen samen bij bedrijven die bijvoorbeeld:

Panta is in het algemeen alleen geïnteresseerd in het nemen van een meerderheidsbelang wanneer zij een investering doet. Zo bewaakt Panta de slagvaardigheid en kan Panta de impact op de investeringen maximaliseren.

Huidige investeringen

Aerospace

Fokker Techniek

Fokker Techniek gelegen bij Aviolanda Aerospace op de luchthaven van Woensdrecht, is een zusterbedrijf van Fokker Services en bouwt voort op meer dan een eeuw ervaring in complexe projecten. Vanwege haar sterke technische achtergrond is Fokker Techniek gespecialiseerd in groene vliegtuig afwerkingen, conversies, upgrades en renovaties, zowel voor de VIP Aircraft Market, waaronder Airbus ACJ en Boeing BBJ, als ook voor de Special Mission Aircraft Market. Fokker Techniek biedt volledige MRO-ondersteuning aan particuliere en commerciële vliegtuigexploitanten, waaronder Lease Transition Maintenance, samen met uitgebreide mogelijkheden, waaronder groot onderhoud, modificaties en het schilderen van vliegtuigen.

De Netherlands Aircraft Company (NAC) wil een nieuw Fokker-vliegtuig bouwen, de Fokker 130. De Fokker 130 bouwt voort op de reputatie van honderden Fokker-vliegtuigen die tegenwoordig over de wereld vliegen.

Een uniek ontwikkelingsprogramma op basis van vroege certificering vlucht testen met behulp van 2 bestaande Fokker 100-vliegtuigen die zijn omgebouwd tot 2 conforme Fokker 130-prototypes, moet binnen vijf jaar in gebruik worden genomen. De Fokker 130 zal worden gecertificeerd volgens de nieuwste EASA- en FAA-eisen.

De Fokker 130 wordt ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde Nederlandse ingenieursbureaus, de nationale luchtvaart instellingen en internationale specialisten.

De drive van Fokker Services draait om één doel: betrouwbaarheid verwachtingen overtreffen om vliegtuigen te houden waar ze thuishoren, in de lucht. Als Global Independent Aerospace Service Provider creëert Fokker Services maatwerkoplossingen voor het onderhoud van regionale, commerciële en militaire vliegtuigen. De organisatie ontwikkelt, repareert, upgrades en levert hoogwaardige oplossingen, waarbij ze op meerdere gebieden innoveert om de concurrerende activiteiten van haar klanten te vergemakkelijken en te ondersteunen. Diensten variëren van aan type certificaathouders gerelateerde product ondersteuningsdiensten tot op vlieguren gebaseerde component beschikbaarheid en reparatieprogramma’s, reserveonderdelen, engineering, modificaties en documentatie ondersteuning. De unieke combinatie van OEM (design) expertise en after-sales support services maakt Fokker Services een essentiële partner voor de luchtvaartindustrie met vestigingen in Europa, Azië en Amerika.

Real Estate

De missie van LIFE Europe is om bij te dragen aan het dagelijks leven van mensen. Het bedrijf laat zich inspireren door nieuwe manieren van werken, spelen en leven, slim design, innovatie & technologie, en het genieten van unieke en vooruitstrevende vastgoedmarkt.

LIFE Europe zet mensen centraal bij alles wat ze doen. Flexibel en creatief, LIFE Europe cureert inspirerende nieuwe (co-)working, (co-)living en leisure-ervaringen die speciaal zijn ontworpen om buurten te activeren en stadsgrenzen te verleggen. Door lokale gemeenschappen nieuw leven in te blazen, helpt LIFE Europe opnieuw te definiëren hoe mensen werken, leven en genieten.

Hotels

Postillion is gespecialiseerd in het leveren van ultra moderne vergader- en conferentie oplossingen en heeft multifunctionele zalen gecreëerd om te voorzien in alle zakelijke behoeften (bijv. vergaderingen voor verschillende groepsgroottes en internationale zakelijke conferenties).

Postillion heeft een sterke focus op het hosten van vergaderingen en congressen voor 500 tot 1.200 personen, een middensegment dat niet vaak wordt bediend door de aanbodzijde van de markt.

Vandaag wordt Postillion Hotels gezien als een toonaangevende hotelgroep met een dominante positie binnen de Nederlandse, Europese en Amerikaanse MICE-markt, die veel (zaken)reizigers van over de hele wereld bedient.

Overige

E-Magy is een startup en gedreven, geavanceerde materiaalspecialist met meer dan 20 jaar ervaring in siliciumkristallisatie. Sinds 2013 ontwikkelt E-magy nanogestructureerd silicium voor batterijen in hun geavanceerde productiefaciliteit en batterijlab in de buurt van Amsterdam, Nederland.

Bij Please ask m geloven ze dat mensen leven om gelukkig te zijn. Hieraan willen Please ask m bijdragen. Dit doen zij door digitalisering te gebruiken en nieuwe, automatische, oplossingen te leveren en in te zetten in de zakelijke taak van de hospitality branche. Please ask m is hierbij de uitdaging aan te gegaan om dingen sneller, efficiënter en met meer geluk te laten verlopen. Voor zowel de medewerkers van hotels als de klanten. Dit doen zij door ieder klantcontact een waardevol moment en daarmee een waardevolle klantervaring te maken.

De visie hierbij is dat er binnen de (zakelijke) hospitality branche behoefte is aan een nog betere klantervaring, waarbij er meer onderdelen automatisch verlopen. Please ask m gelooft dat deze behoefte de komende jaren alleen nog maar sterker gaat worden. Daarnaast denken zij dat door de technologische mogelijkheden van onder andere AI het steeds beter mogelijk is om gepersonaliseerde klant communicatie te automatiseren.

RGS Development B.V. is een bedrijf in nano legeringen dat de energietransitie bevordert door de introductie van nieuwe oplossingen voor energieconversie. Samen met haar industriële klanten creëert dit bedrijf aantrekkelijke producten om de uitdagingen van de energietransitie van vandaag aan te gaan.

RGS development biedt innovatieve oplossingen voor duurzame energieopwekking en -opslag. RGS levert de ThermagyTM-technologie om lokaal elektrische en thermische energie op te wekken of terug te winnen. Verder levert RGS E-magyTM nanosponspoeder voor toepassing in Li-ion batterijanoden met hoge energiedichtheid.

RGS bedient haar klanten doormiddel van productkwalificatie, incubatieproductie en – achteraf – technologie diensten of technologieoverdracht diensten aan te bieden voor haar twee merken Thermagy en E-magy.

RGS levert daarnaast co-ontwikkeling en co-productie van nieuwe energieconversie oplossingen, gebaseerd op het unieke en gepatenteerde RGS-productieproces voor het op schaal maken van op maat gemaakte nano legeringen.

Het bedrijf is gevestigd in een pand van 1400 m2 in Broek op Langedijk, op 30 minuten afstand van Amsterdam, Nederland. De onderneming omvat een eigen industrieel snelgietvermogen van 100 ton, evenals meerdere ovens, ets assemblage en test- en karakterisering activiteiten. RGS vertegenwoordigt een brede technologische en productie competentie basis voor geavanceerde materialen oplossingen.

flow image a

Over ons

Panta is in 1984 opgericht door Jaap Rosen Jacobson met als doel het behouden en beheren van belangen in bedrijven.

Panta Holdings team

Team

Het team van Panta Holdings is met zorgvuldigheid samengesteld en kent diverse achtergronden. Lees hier meer over ons team.
nl_NLDutch