Investeringen

Strategie

Panta investeert in allerlei sectoren en bedrijven. Anno 2022 zijn er twee investeringsdoelen die Panta volgt bij het maken van investeringsbeslissingen:

Deze doelen komen samen bij bedrijven die bijvoorbeeld:

Panta is in het algemeen alleen geïnteresseerd in het nemen van een meerderheidsbelang wanneer zij een investering doet. Zo bewaakt Panta de slagvaardigheid en kan Panta de impact op de investeringen maximaliseren.

Huidige investeringen

Aerospace

Fokker Techniek

Fokker Services Group

Fokker Services is a Global Independent Aerospace Service Provider offering diverse services for various aircraft types all over the world. Rooted in 100 years of aviation history, our expertise and experience as an OEM has allowed us to evolve into a full-service provider of engineering capabilities, component and aircraft MRO, parts supply, and complete tailor-made solution programs 

Fokker Next Gen

Fokker Next Gen is designing and building a totally new aircraft hydrogen combustion aircraft that will secure the future of our industry by making green aviation accessible. This will enable next generations to fly eco-friendly. Flying 2,500 kilometers without any CO2 emissions is our first, achievable goal. The aircraft will be able to operate on liquid hydrogen, sustainable aviation fuel (SAF) and kerosene. This will make it more versatile and adaptable. The design will be eco-friendly, with a focus on reduced emissions, reduced noise pollution and increased efficiency as well as sustainable manufacturing, maintenance and recycling at end of life. 

Elysian Aircraft

At Elysian, we are reimaging the potential of battery-electric flight with our E9X aircraft. Designed to carry 90 passengers over 800 kilometres, the E9X validates battery-electric aviation as a scalable, eco-friendly, and economically viable alternative to conventional air travel. Emerging from investor Panta Holdings, and part of the Fokker heritage, Elysian harnesses extensive industry expertise and resources to develop the E9X, driven by a commitment to building the future of zero-emission air travel.

Real Estate

Hembrug

Hembrug Zaandam

Een voormalige munitiefabriek vormt het decor voor een nieuw en opwindend gebiedsontwikkelingsproject in de metropoolregio Amsterdam, genaamd Hembrug. Hembrug is bestemd om de plek te worden waar werken, wonen, recreatie, natuur en cultuur samenkomen. Het terrein herbergt verschillende monumentale gebouwen die perfect zullen harmoniëren met de nieuw gebouwde, moderne constructies. 

Aandeelhouder: Life NL

Downtown Rotterdam

Downtown Rotterdam

Downtown Rotterdam is een 70 meter hoge residentiële toren gelegen in het hart van Rotterdam, aan de baan en dichtbij de levendige Witte de Withstraat. Het project biedt een gevarieerd aanbod aan woningen, dat een breed publiek aanspreekt. 

Aandeelhouder: Life NL

De Kop - Enschede

De Kop - Enschede

De Kop Boulevard is een gebied van 3 hectare aan de westzijde van het centrum van Enschede. Met 600 nieuwe eenheden aan huur- of koopappartementen, geschikt voor jonge gezinnen, alleenstaanden of senioren, biedt de Kop Boulevard een oplossing voor de toenemende vraag naar kwalitatieve huisvesting. 

Aandeelhouder: Life NL

Westerdok

Westerdok House - Amsterdam

Westerdok is een prachtig monumentaal kantoorgebouw uit 1917 op een unieke locatie direct aan de waterkant van het IJ. Het oude pakhuis is volledig gerenoveerd door het gerenommeerde architectenbureau Cruz y Ortiz (bekend van het Rijksmuseum), en de royale vloeroppervlaktes – tot wel 1.435 m² – zijn efficiënt en flexibel ingedeeld. Het uitzicht over de oude Houthaven is uiteraard indrukwekkend. 

Aandeelhouder: Panta for Life

Entrada

Entrada - Amsterdam

Entrada is a well-located suburban office area to be transformed into a new urban neighbourhood. Amsterdam’s metro stop areas outside the ringroad have become popular for urban residents looking for living space just a few minutes away from Amsterdam’s historic city center. 

 Aandeelhouder: Panta for Life

HS kwartier

HSK kwartier – Den Haag

Het HS Quarter in Den Haag is 245,00 m² pure ambitie als het gaat om het herontwikkeling en heroverwegen van stedelijke gebiedsontwikkeling in de afgelopen decennia. Het is een levendige hub waar studenten, jonge stadsprofessionals, gezinnen en senioren samenkomen dankzij een baanbrekend project met een grootstedelijke uitstraling dat alle benodigde faciliteiten biedt. 

 Aandeelhouder: Life NL

Hotels

Postillion Hotels

Postillion is gespecialiseerd in het leveren van ultra moderne vergader- en conferentie oplossingen en heeft multifunctionele zalen gecreëerd om te voorzien in alle zakelijke behoeften (bijv. vergaderingen voor verschillende groepsgroottes en internationale zakelijke conferenties).

Postillion heeft een sterke focus op het hosten van vergaderingen en congressen voor 500 tot 1.200 personen, een middensegment dat niet vaak wordt bediend door de aanbodzijde van de markt.

Vandaag wordt Postillion Hotels gezien als een toonaangevende hotelgroep met een dominante positie binnen de Nederlandse, Europese en Amerikaanse MICE-markt, die veel (zaken)reizigers van over de hele wereld bedient.

Overige

E-Magy

E-Magy is een startup en gedreven, geavanceerde materiaalspecialist met meer dan 20 jaar ervaring in siliciumkristallisatie. Sinds 2013 ontwikkelt E-magy nanogestructureerd silicium voor batterijen in hun geavanceerde productiefaciliteit en batterijlab in de buurt van Amsterdam, Nederland.

RGS Development

RGS Development B.V. is een bedrijf in nano legeringen dat de energietransitie bevordert door de introductie van nieuwe oplossingen voor energieconversie. Samen met haar industriële klanten creëert dit bedrijf aantrekkelijke producten om de uitdagingen van de energietransitie van vandaag aan te gaan.

RGS development biedt innovatieve oplossingen voor duurzame energieopwekking en -opslag. RGS levert de ThermagyTM-technologie om lokaal elektrische en thermische energie op te wekken of terug te winnen. Verder levert RGS E-magyTM nanosponspoeder voor toepassing in Li-ion batterijanoden met hoge energiedichtheid.

RGS bedient haar klanten doormiddel van productkwalificatie, incubatieproductie en – achteraf – technologie diensten of technologieoverdracht diensten aan te bieden voor haar twee merken Thermagy en E-magy.

RGS levert daarnaast co-ontwikkeling en co-productie van nieuwe energieconversie oplossingen, gebaseerd op het unieke en gepatenteerde RGS-productieproces voor het op schaal maken van op maat gemaakte nano legeringen.

Het bedrijf is gevestigd in een pand van 1400 m2 in Broek op Langedijk, op 30 minuten afstand van Amsterdam, Nederland. De onderneming omvat een eigen industrieel snelgietvermogen van 100 ton, evenals meerdere ovens, ets assemblage en test- en karakterisering activiteiten. RGS vertegenwoordigt een brede technologische en productie competentie basis voor geavanceerde materialen oplossingen.

Former investments

Life Europe

Verkocht in: 2023

Aan: Redevco Living (RDL).

De missie van LIFE Europe was om bij te dragen aan het dagelijks leven van mensen. Het bedrijf laat zich inspireren door nieuwe manieren van werken, spelen en leven, slim design, innovatie & technologie, en het genieten van unieke en vooruitstrevende vastgoedmarkt. Nu doet ze dat onder de naam Redevco Living. 

Please ask M

Verkocht in: 2023

Aan: Thynk

Please ask m is het nieuwe SaaS platform voor de B2B hotel market.

AV Corp

Verkocht in: 2022

Aan: Laetcoere

Avcorp levert onderdelen en onderhoudsdiensten voor de luchtvaart

Vlaamse Luchtvaart Maatschappij (VLM)

Verkocht in: 2007

Aan: KLM

VLM was een regionale luchtvaartmaatschappij met routes o.a. tussen Antwerpen en London City en Rotterdam en London City. VLM vloog bijna exclusief met Fokker vliegtuigen.

flow image a

Over ons

Panta is in 1984 opgericht door Jaap Rosen Jacobson met als doel het behouden en beheren van belangen in bedrijven.

Panta Holdings team

Team

Het team van Panta Holdings is met zorgvuldigheid samengesteld en kent diverse achtergronden. Lees hier meer over ons team.
nl_NLDutch